sábado, 26 de abril de 2008

Flamenco



Neix i es desenvolupa a Andalusia, durant el període que va des de el segle XVIII al segle XX. Té influències morisques, gitanes, africanes, americanes, etc.
Existeixen hipòtesis que diuen que la paraula flamenc prové de les paraules àrabs “felag” (pagès) i “mengu” (fugitiu). Segons alguns autors “flamenc” va començar a utilitzar-se com a sinònim de gitano andalús, a partir del segle XVIII.

La Capoeira



La capoeira és una expressió cultural que engloba diverses facetes. La més coneguda és la faceta d'art marcial, encara que la resta són igual d'importants: la faceta musical i d'expressió corporal, la faceta oral/lingüística i la faceta tradicional.
Les seves arrels venen del país africà d'Angola, on els negres feien balls amb música. Degut a l'esclavitud, la població africana portada al Brasil va necessitar camuflar aquest art marcial fent-lo semblar un ball, ja que els portuguesos els prohibien lluitar o practicar qualsevol tipus d'esport.
Els negres es reunien als campaments per practicar la capoeira que els servia per varies coses: per descarregar tensions, per mantenir-se en bona forma física, per poder defendre's i, simplement, per seguir mantenint els seus costums. Hi va haver grups de negres que es van escapar dels assentaments i s'establiren en diferents agrupacions. Aquestes agrupacions eren definides per Portugal com "Quilombos". El principal d'aquests agrupaments es deia macaco que deriva de la paraula que significa mico en portuguès.
La Capoeira va estar prohibida al Brasil fins que el 1930 el mestre Bimba es va presentar davant de Getulio Vargas, president del Brasil, i li va ensenyar el seu art, així va ser que el president va declarar la capoeira com a esport nacional brasiler.

viernes, 25 de abril de 2008

Balls de Saló



Els balls de saló (anglès: Ballroom dansi) són aquells que balla una parella de forma coordinada i [seguint el ritme de la música. En el seu origen eren merament lúdics i populars i la seva repercussió social va ser] d'una magnitud tant gran que va donar lloc a la creació de sales específiques que -dotades d'una orquestra i un paviment adequat- facilitessin la seva pràctica. Ara com ara es practiquen també com a modalitat esportiva en competicions organitzades i reglamentades per les corresponents federacions nacionals i internacionals.
Tant en la seva versió social com en la de competició i esportiva els moviments i interaccions de la parella s'ajusten a patrons prèviament establerts que, associats amb la música, caracteritzen els diferents balls . Això motiva que la seva pràctica requereixi d'un previ aprenentatge que antigament es transmetia de pares a fills i ara com ara pot ser adquirit en acadèmies de dansa.
Entre los más conocidos y por orden alfabético figuran:
Bolero
Bachata
Conga
Cumbia
Cha-cha-chá
Chotis
Danzón
Fox-Trot
Hustle
Mambo
Merengue
Milonga
Pasodoble
Pericón
Polka
Rock and roll
Salsa cubana
Salsa en línea
Sevillanas
Son cubano
Swing
Tango argentino
Vals inglés
Vals vienés

De competición

Competición de Chachacha.
Latinos:
Bachata
Cha-cha-chá
Jive
Pasodoble
Rumba Bolero
Salsa
Samba
Estándar:
Quickstep
Fox lento
Tango
Vals inglés
Vals vienés

El BreakDance


El breakdance, también conocido como breaking, b-boying o b-girling, es un estilo de baile urbano que forma parte del movimiento de la cultura hip hop surgido en las comunidades latinoamericanas y afroamericanas en los barrios como el Bronx o Brooklyn de Nueva York a comienzos de los años 1970. Es posiblemente el estilo de baile dentro del hip hop más conocido. El Break Dance es uno de los llamados cuatro elementos del hip hop, siendo los otros el MCing (o rapping), el DJing (o turntablism) y el Graffiti.


El Bboying (Break Dance), comenzó como un método de las bandas rivales del ghetto para resolver disputas por el territorio. En una exhibición de bailes por turnos, el bando ganador era quien demostraba mayor habilidad y conseguía ridiculizar al oponente, al principio únicamente era un baile de pié, sin bajar al suelo, salvo en los "burns" en donde se bajaba por un momento para realizar algun gesto o postura de mofa o risa al oponente, bien haciéndose el dormido, el muerto...


El Bboying (Break Dance) es un baile que combina una serie de movimientos aeróbicos, rítmicos influenciados desde bailes aborígenes, Artes Marciales, Gimnasia, salsa, y el popular funky. La lista de los movimientos es enorme y requiere una gran dedicación y disciplina para llevarse a cabo.

Jazz


El Jazz és un gènere musical, originari de New Orleans (Louisiana, Estats Units d'Amèrica), on es barreja una rítmica pròpia dels negres nord-americans (blues, principalment, però també les work songs, el ragtime, les cançons dels "Minstrels") amb una instrumentació i una tímbrica genuïnes de les bandes de carrer (trompeta, corneta, clarinet, trombó, tuba, baix, bombo i platerets).

Dansa del ventre



La dansa del ventre, com qualsevol altra dansa, t´ ajuda a aprendre a ser més conscient del teu cos. Però al contrari de moltes altres danses, com més relaxada estiguis, millor ballaràs, perquè una vegada desfets tots els bloquejos, tant corporals, emocionals, com psicològics, deixes fluir totes les energies.

Això es gràcies a que treballes tota l´ estona amb l´ interior i l´ exterior, amb el centre del cos i el voltant, fent servir moviments que ens dona la natura com el de l´ aire, l´ aigua, els planetes, els moviments d´ animals com la serp, el dromedari o els ocells, etc
Aprens a entrar dins teu i a utilitzar el teu estat d´ ànim per ballar i exterioritzar-lo. El resultat és un canvi en tu. T´ estimés més, tens més confiança i seguretat en tu mateixa.

És una dansa sensual pels seus moviments sinuosos i suaus, però per això no la deixen de ballar nenes, joves, dones, persones grans i fins i tot algun home.

Espero que trobeu en aquesta dansa una manera de cuidar-vos, una manera més d´ expressar-te, una manera més de gaudir.

El ballet


El ballet clàssic és el ballet o dansa acompanyats amb música clàssica. Exigeix molts anys de preparació en forma i tècnica. El vestuari propi són els leotards i les malles, amb una [faldilla opcional (tutú). El ballarí usa sabates de ballet fins que els seus ossos siguin prou forts i estiguin entrenats per usar i suportar les sabates de *pointe. Els ossos dels turmells i dels peus han de ser prou forts per anar en *pointe.

Dansa

La Dansa



La dansa es un art que consistent en expressar-se mitjançant moviments del cos al ritme de la musica.


Per ser un bon ballari has de tenir una bona base.


Per ballar cualsevol tipus de dança s'ha de tenir coneixements del ball clasic (exeptuant algun casos com per exemple el break dance, .. etc).



Els més importants, però ni de lluny els únics son la dansa clàssica, la dansa contemporània, la dansa jazz, i d'altres grups més específics o d'arrels folklòriques com poden ser la dansa del ventre, dansa espanyola (modalitats circumscrites al folklore andalús com la catxutxa, per exemple), la capoeira, el hip-hop, o algunes ja desaparegudes com el chuchumbé.
A mode de curiositat, volen destacar la vinculació quasi simbiòtica que existeix entre les diferents modalitats d'arts marcials i les danses pròpies dels llocs d'origen de les mateixes, que presenten una estreta vinculació entre les essències pròpies de cada disciplina.